1

Boya bojice i mališani

S prijateljicama mamama redovno se nalazimo tako da su i djeca s nama. Jednostavno je tako najbolje, i klincima i mamama, uvijek se odlično zabavljamo. Najmlađi mališan ima godinu dana, a najstariji pet. Dosad nam je glavna vrtna zanimacija bila brčkanje, jer su u tome mogla sudjelovati sva djeca bez obzira na dob. Sve do prošlog puta, kada sam sa sobom donijela Boya bojice.

Povijesno, jedno od prvih didaktičkih sredstava bile su bojice-olovke. Poretima ruku ostavljati trag na papiru vrlo je važan dio ne samo kreativnog razvoja, nego i fine motorike, učenja uzročno posljedičnih veza. Roditelji manjoj djeci često ne dozvoljavaju da se igraju klasičnim olovkama, da se ne bi povrijedili. S Boya bojicama to je nemoguće, jer nemaju ni špicu ni oštre rubove.

Boya bojice i najmanji

Ovaj crtaći alat ne ostavlja tragove na rukama, što znaći da neće umrljati niti rad malog umjetnika, za razliku od standardnih pastela.


Maja Mesić, kreatorica Boye uvijek priča kako se na jednoj radionici dječak žalio da kada crta s Boyama, mora razmišljati. Upravo je to ono najbolje! Smisliti i ideju dovesti do rješenja, biti kreativan. Kod Boya treba istraživati na koje se sve načine može koristiti i rezultat će biti malo umjetničko djelo kakvo običnom bojicom ne bi moglo nastati

Boya bojice nisu izmišljene da zamijene standardne bojice, nego da u crtanje unesu još jedan segment za koji dosad nije bilo alata.

 

Jeste li primijetili na koliko načina djeca drže bojice u ruci?

Ako i vi želite isprobati po čemu je Boya drugačija, pridružite nam se i dobijte kod za 10% popusta od sljedeće kupnje.

 

Tekst napisala Viktoria Rozsa, preuzet uz dozvolu sa nokoncept.com

 

 

 

 

Kliknite ovdje da biste komentirali 1 komentara
Razvojne faze crtanja kod djece - www.boya.hr - 30/03/2017

[…] Pročitajte Boya bojice i mališani! […]

Odgovori

Napišite komentar: