Crvena boja – boja ljubavi

Crvena boja

Jako je zanimljivo što se crvena boja povezuje s osjećajima, jer ona je s obje strane spektra. S jedne strane imate sreću, zaljubljivanje, zaluđenost nekim, strast i ostalo. S druge je pak opsesija, ljubomora, opasnost, strah, ljutnja i frustracija.

Taylor Swift

Crvena boja ljubavi

Kažu da je crvena najtemperamentnija boja. Ta emocionalno intenzivna boja koristi se za privlačenje pažnje, podiže krvni tlak i ubrzava disanje. Opet, zbog boje vatre crvena simbolizira ljubav i toplinu.

Najrasprostranjeniji znak pažnje i iskazivanja ljubavi na Dan zaljubljenih su crvene ruže. Crveni tepih koristi se za dočekivanje posebnih gostiju. U mnogim azijskim zemljama crvena je tradicionalno boja vjenčanih haljina Najčešće korištena boja na nacionalnim zastavama je crvena. Crvena je najtraženija Boya bojica, toliko da smo ih prošle godine u jednom trenutku rasprodali.

Kad ste u nedoumici nosite crveno!

Bill Blass

Cinnabar crvena boja

Crvena boya bojica dobila je ime prema mineralu cinnabaru koji se u prošlosti koristio kao pigment pa čak i kao šminka, međutim zbog toksičnog sastava žive zamijenjen je drugim sintetičkim vrstama pigmenta. Tajna intenziteta Cinnabar crvene Boya bojice je u pigmetu u pasti. Pigment u pasti već u procesu miješanja sastojaka od kojih će nastati bojice sastojke prožme bojom bolje nego što bi mogao da je pigment u prahu. U daljnjem procesu proizvodnje pod pritiskom smjesa postaje jos kompaktnija i čini taj pigment još intenzivnijim. A klinci uživaju u jarkim bojama. Pogledajte kako efektno djeluje Boya u simpatičnom valentinovskom projektu na Nokonceptu.

Crvena boja je osnovna boja i kao jedna od prvih koje smo proizveli dio je našeg originalnog Basic paketa. Sada je dostupna i kao pojedinačno pakiranje, kao ogrlica za Valentinovo i kao dio većih setova koji su došli kasnije.

Ako vam na Dan zaljubljenih ne bude dosta crvenila skoknite na naš pintrest po dozu inspiracije.

Kliknite ovdje da biste komentirali 0 komentara

Napišite komentar: