Boya bojice – hrvatski proizvod za sve uzraste

​Što je Boya?

​Boya je suha, voštana pastela za crtanje, bojanje i slikanje. Oblikovana od rubova, vrhova i zaobljenih strana, omogućuje crtanje linijama,obojenim plohama ili sjenama – glavnim elementima svakog crteža ili slike.

Boya bojice – mališane čini kreativnijima, a kreativce ekspresivnijima

Boya je hrvatski brend, kreativna vizija zagrebačke dizajnerice Maje Mesić. Ime „Boya“ kao i ideja bazirani su na inovativnim bojicama za crtanje, koje su višestruko međunarodno nagrađivani projekt. Proces razvoja Boye započeo je 2009. godine, nakon dobitka Red Dot nagrade. Svojevrsni “dizajnerski Oscar” bio je vjetar u leđa realizaciji Boye u produkt kakav je danas, a način proizvodnje, nijanse boja i vizija brenda svakodnevno se razvijaju kako bi mogli ponuditi drugačije kreativno iskustvo korištenja. Kompletan sustav proizvodnje nalazi se u Hrvatskoj, tako da je Boya apsolutno domaći proizvod.

Zašto su Boya bojice posebne? Za razliku od bojica u štapićima, ove masne boje nude puno više – s njima možete crtati linije različite debljine, ali jednako tako i plohe pa Boya bojice slove za jedine bojice koje mogu imitirati poteze kista. Iako su ove bojice ozbiljan alat namijenjen korištenju u bilo kojem obliku likovne prakse, savršene su i za male ručice ne naviknute na držanje klasičnih olovaka i boja, u što smo se i same uvjerile. Njihov ergonomski dizajn omogućava klincima da stvaraju sa uživanjem već od najranije dobi, a samim time njihova uporaba potiče razvoj kreativnosti, jačanje koordinacije pokreta i vježbanje fine motorike te pozitivno djeluje na jačanje samopouzdanja! Iako se preporučuju za upotrebu iznad 3 godine starosti djeteta kako ne bi došlo do gušenja, naši mali ljudi su ih uz nadzor koristili i ranije – bez ikakvih problema! Kasnije kada klinci počnu ‘ozbiljno’ crtati, lako će popunjavati veće površine bojom pa ćete tako izbjeći inače uobičajene zahtjeve tipa: ‘Mama oboji mi krov, mama oboji mi nebo, mama oboji mi more, ne tako malo – cijeli papir….’! 😉 Također, Boya bojice možete kupiti u setovima ili na komad što vam omogućava da isprobate kako će se svidjeti klincima bez većeg troška. Osim toga, ove bojice stvarno dugo traju i ne pucaju lako pa se isplati svaka kuna, napravljene kod nas u Hrvatskoj (što je nama uvijek plus) i to od potpuno neotrovnog materijala pa možete biti na miru čak i ako mališani odgrizu i progutaju koji komadić! 😉

Maje Zmaje blog

 

Boya potiče kreativnost jer svojim oblikom izaziva znatiželju, što je prva stepenica u razvoju kreativnog razmišljanja, na čemu se bazira i vizija Boye kao brenda – drugačijim alatima, tehnikama i pristupom potaknuti kreativnost koja je vrlo bitna u svim aspektima života kako kod djece, tako i kod odraslih.

Boya bojice mogu se naći u 16 različitih nijansi ili u nekoliko setova s određenim bojama. Prvi set koji je nastao bio je Boya Basic set koji se sastoji od tri primarne (crvene, žute i plave) i crne boje – . Tijekom mjeseci nastajali su i drugi setovi te je trenutno u prodaji 12 različitih setova koje možete pogledati na web shopu – www.boya.hr ili na www.boyacrayons.com za inozemno tržište.

Trenutno je planu proširivanje palete te bi uskoro trebale izaći još četiri nove Boye, kao i razvijanje velikog pakiranja namijenjenog za vrtiće i škole.

Boya bojice dostupne su na web shopu ili u nekoliko dućana s kojima surađujemo u centru Zagreba, ali i po hrvatskoj obali. Jedini dućan specijaliziran isključivo za Boya bojice nalazi se u staroj gradskoj jezgri grada Korčule koji trenutno radi samo sezonski.

Nađite nas na društvenim mrežama